EudaldSerrasolsas.cat » CANÇONS DE LA RODA DEL TEMPS
Eudald Serrasolsas i Humà

Grafista i pintor

CANÇONS DE LA RODA DEL TEMPS - 2012

Fitxa tècnica

Sèrie de dotze quadres, de 60x60 cm. Pintura plàstica americana, esmalt acrílic, sorra i collage, sobre fusta de pollancre, contraplacat de 7 mm.

Obra executada durant el primer trimestre de 2012.

L'obra va ser exposada a la sala d'exposicions del grup TACA, Casal Catòlic del 18 al 30 de setembre de 2012, al Centre Cívic Sant Andreu del 4 al 27 d'abril de 2013. També va ser exposada a l'Espai Bota de la Fabra i Coats, del 16 al 30 de setembre de 2013, dins els actes de celebració de l'Any Espriu. El dia 19 es va fer la conferència: "Salvador Espriu, l'home i el poeta" i el dia 26 hi va haver un recital poètic: "Paraules d'Espriu, l'home i el poeta".

 

Disc: Cançons de la roda del temps. Salvador Espriu/Raimon. EDIGSA C.M.164 L. Portada : Joan Miró. Dip. Leg. B.33077-1966


Presentació de l'autor:

L'any 1967 vaig comprar el disc "Cançons de la roda del Temps" que conté dotze poemes de Salvador Espriu, musicats i cantats per Raimon. La coberta és de Joan Miró i els textos introductoris de l'escriptor valencià Joan Fuster, d'en Raimon i del mateix Espriu. Un disc excepcional. Aquestes cançons han estat sempre presents a casa nostra.

Després de 45 anys i, gràcies a aquest disc, m'he atrevit a plasmar gràficament aquestes cançons, on la Mort hi circula lliurement i que ja fa temps que hi estic subscrit.

Salvador Espriu: ... les "Cançons de la Roda del Temps" integren la segona part del meu llibre "El caminant i el mur", són dedicades a Manuel Valls, que abans de ser publicades hi havia posat música. /... les cançons són dotze, i constitueixen una meditació lírica del pas del temps i de la presència eterna de la mort al llarg del dolorós, confús, esbalandrat camí de l'home.../

Joan Fuster: ... les "Cançons de la Roda del Temps" tenen per protagonista la mort, i el seu clima té un patetisme diamantí, mig lúgubre, mig clarivident, que obre un ventall de penetracions diverses ..../

Raimon: ... eren cap a les 7 del vespre, a poqueta nit - com diem a Xàtiva-: acabava de trobar la música de la "Cançó de capvespre" i per mi s'obria tot un món que, fins aquell moment havia intuït, però que mai no havia comprès en la seva totalitat..../

Sense voler caure en qualsevol vulgar pretensió, m'agradaria que els meus quadres fossin tan suggerents com aquests magnífics poemes.

L'any 2013 es va celebrar el 100 aniversari del naixement de Salvador Espriu. Aquests quadres i la seva exposició es van emmarcar en els actes de commemoració a l'Any Espriu.

 

 

Març 2012Ús de galetes

Aquesta web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència com a usuari. Si segueix la navegant està donant el seu consentiment per l'acceptació d'aquestes galetes i l'acceptació de la política de galetes de EudaldSerrasolsas.cat - Cliqui a l'enllaç per a més informació.

ACCEPTAR ACEPTAR
Aviso de cookies