EudaldSerrasolsas.cat » NO ERA LLUNY NI DIFÍCIL
Eudald Serrasolsas i Humà

Grafista i pintor

NO ERA LLUNY NI DIFÍCIL - 2011

Fitxa tècnica:

Sèrie de 13 quadres, amb formats diferents: nou  de 40x80 i quatre de 50x50 cm. Pintura acrílica , sobre fusta de pollancre.

Aquests quadres han estat inspirats en el llibre de poemes de Joan Margarit  "No era lluny ni difícil".

Obra executada durant les mesos de gener a abril de 2011.

L'obra va ser exposada al Casal Catòlic de Sant Andreu del 24 de gener al 7 de febrer de 2012.

Llibre: No era lluny ni difícil. Joan Margarit. Edicions Proa. Dipòsit legal: B-38-395-2010. ISBN: 978-7588-181-2


Presentació de l'autor

TRETZE VISIONS, EN FORMA DE QUADRES,

DE TRETZE POEMES DEL LLIBRE

"NO ERA LLUNY NI DIFÍCIL"

DE JOAN MARGARIT

 

Els reis d'aquest passat any 2011 em varen portar l'últim llibre de poemes d'en Joan Margarit, editat l'estiu de 2012. Així que el vaig començar a llegir, em vaig sentir completament identificat amb els seus textos. L'autor és un home que, quan va escriure aquests poemes, tenia més de setanta anys. A l'epíleg, l'autor reflexiona:

Ja és aquí aquest temps, que no és el meu, en el qual visc amb una barreja agredolça de proximitat i distància. Sento com l'entorn se'm va fent estrany. Ja no reconec alguns valors i conductes que avui són habituals. Els paisatges canvien massa de pressa (...) No, aquest temps no és el meu, però és ara quan, en bona part gràcies a la poesia, sento unes ràfegues d'alegria tranquil·la que anys enrere desconeixia. No era lluny aquesta edat en que ningú no dubta a considerar-me un vell (...) La soledat, la tristesa (...) Penso que l'assumpció d'aquests sentiments, és com un mecanisme de rellotgeria que la vida va activant per situar la mort en un horitzó familiar (...) Pel que fa a mi, en aquest exili que és, per la meva pròpia naturalesa, l'etapa final - llarga o curta - de la vida, sento que sóc jo mateix el meu propi interlocutor (...)

Unes reflexions que són fetes quan la teva existència terrenal es fa cada dia que passa més curta, però en el meu cas, és evident.

Gràcies a la poesia, diu en Margarit, entens amb tranquil·litat i lucidesa, el pas del temps que es va acabant.

Entenc que la meva petita lucidesa i tranquil·litat, les dec tenir gràcies a la pintura. És per això que després de llegir aquests poemes vaig poder plasmar, gràficament, aquests tretze quadres que us presento.

Vaig començar  a treballar aquesta sèrie el gener i la vaig acabar l'últim dia d'abril de 2011, i no sé si me n'he sortit reflectint en imatges els poemes escollits.

Gràcies als poemes d'en Margarit he passat quatre mesos en plena activitat pictòrica.

 

 

Abril 2011Ús de galetes

Aquesta web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència com a usuari. Si segueix la navegant està donant el seu consentiment per l'acceptació d'aquestes galetes i l'acceptació de la política de galetes de EudaldSerrasolsas.cat - Cliqui a l'enllaç per a més informació.

ACCEPTAR ACEPTAR
Aviso de cookies