EudaldSerrasolsas.cat » GOYA 200 ANYS DESPRÉS
Eudald Serrasolsas i Humà

Grafista i pintor

GOYA 200 ANYS DESPRÉS - 1993

Fitxa tècnica

Sèrie de 20, amb formats diferents: 97x97cm, 80x80, 60x60 i 40x40. Pintura acrílica i vernís, sobre fusta de pollancre. 

Obra executada durant els anys 1992 i 1993. 

L'obra va ser exposada al Centre Cívic Sant Andreu del 4 al 28 de febrer de 1993.


Aquesta mostra és una proposta que consisteix a transformar les obres de Goya, un pintor del segle XVIII, per un artista d'avui. Té com a motiu desenvolupar una nova experiència plàstica per mitjà de la composició, les formes i els colors. Per aquest motiu prescindeix dels valors històrics i anecdòtics dels personatges representats, per poder aconseguir així nous contingut, un triangle, que condiciona l'estructura compositiva de cada obra, com si  aquesta forma geomètrica fos un nou regidor d'unes imatges fetes ara fa dos-cents anys.

És un laboriós acte creatiu que ens proposa una altra manera d'entendre l'art. Com si aquest fos un joiós recital de formes i colors, en el qual col·laboren diverses formes geomètriques que intueixen l'espai plàstic. Això ens facilita el camí per poder introduir-nos dins la plasmació estètica d'un bell pensament.

Encara que cada quadre és una reflexió diferent, gràcies a la composició s'aconsegueix un discurs unitari.

L'estil pictòric emprat, aconsegueix transformar les volumètriques figures goiesques en una síntesi planimètrica. Un pulcre estil de l'Eudald Serrasolsas i Humà per oferir-vos una nova motivació - potser molt més poètica- d'unes imatges antigues, prou conegudes; com una alternativa que ens confirma que l'evolució de l'art de la pintura no es pot donar mai per acabada

 

Antoni Picas, Investigador d'art

 

 

Febrer 1993Ús de galetes

Aquesta web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència com a usuari. Si segueix la navegant està donant el seu consentiment per l'acceptació d'aquestes galetes i l'acceptació de la política de galetes de EudaldSerrasolsas.cat - Cliqui a l'enllaç per a més informació.

ACCEPTAR ACEPTAR
Aviso de cookies